引用本文: 数据输入计算机正确性自动校验方案[J]. 中国药科大学学报, 1987, (4): 305-308.
Citation: AUTO-VERIFICATION SCHEMES FOR CORRECTNESS OF NUMBER INPUTED COMPUTER[J]. Journal of China Pharmaceutical University, 1987, (4): 305-308.

数据输入计算机正确性自动校验方案

• 摘要: 在计算机ODESY(On—Line Data Entry System)系统上,输入数据时应用计算机自动产生校验位和自检数,可以广泛应用于实验数据、管理数据以及科学计算数据输入计算机时自动校验。这种方法提高了计算机对数据处理的准确性,增加了计算机自动查错的功能。

Abstract: The method to calculate check digit, to produce selfchecking number for the inputed numbers and to have autoverification, correction, insertion of number by computer through ODESY (On-Line Data Entry System ) was developed.