引用本文: 灰色系统理论在求解片剂溶出度Weibull分布参数中的应用[J]. 中国药科大学学报, 1988, (1): 17-21.
Citation: APPLICATION OF GREY SYSTEM THEORY TO THE CALCULATION OF PARAMETER OF THE WEIBULL DISTRIBUTION FOR TABLETS DISSOLUTION[J]. Journal of China Pharmaceutical University, 1988, (1): 17-21.

灰色系统理论在求解片剂溶出度Weibull分布参数中的应用

• 摘要: 本文采用灰色系统理论,建立片剂累积溶出百分率与时间的灰色模型,用于求算Weibull分布参数。本法具有计算简单,运算时间短、结果较准确等特点。

Abstract: Grey models between accumulated dissolution percentages of tablets and times were established by grey system theory, and the parameter of the Weibull distribution was calculated. This method has the advantage of simplifying of the calculation.