引用本文: 人参细胞悬浮培养物与栽培人参药理活性的比较[J]. 中国药科大学学报, 1988, (4): 300-302.
Citation: COMPARISON OF PHARMACOLOGICAL ACTIVITIES OF AQUEOUS EXTRACT FROM CELL SUSPENSION CULTURE OF PANAX GINSENG WITH THAT FROM CULTIVATED PANAX GINSENG[J]. Journal of China Pharmaceutical University, 1988, (4): 300-302.

人参细胞悬浮培养物与栽培人参药理活性的比较

• 摘要: 人参(Panax ginseng C.A.Mey)为名贵中药,其生长缓慢,价格昂贵。国内外药学工作者在开发新药源方面进行了一系列研究,其中人参组织培养物的研究颇受人们重视。本文旨在对人参悬浮培养物进行药理活性研究,以进一步比较人参悬浮培养物与栽培人参的药理活性。

Abstract: The pharmacological effects of aqueous extract from cell suspension culture of Panax ginseng (CSCPG) were compared with aqueous extract from cultivated Panax ginseng (CPG) in mice. The results indicated that the spontaneous activity was significantly depr