引用本文: 人参培养细胞中粗多糖的提取分离及其理化特性[J]. 中国药科大学学报, 1989, (1): 40-42.
Citation: EXTRACTION, ISOLATION AND PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF DISSOLVED CRUDE POLYSACCHARIDES FROM CULTURED CELLS OF PANAX GINSENG[J]. Journal of China Pharmaceutical University, 1989, (1): 40-42.

人参培养细胞中粗多糖的提取分离及其理化特性

• 摘要: 人参(Panax ginseng)是我国传统的珍贵药材,利用人参细胞培养方法产生人参皂甙类有用成分已有不少报道。现代医药学研究表明,人参多糖有较强的药理活性,如刺

Abstract: Water soluble crude polysaccharides extracted from cultured cells of Panax ginseng were analysed and compared with those from the root of cultiveted Panax ginseng. While the percentage of crude polysaccharides and total sugar content was lower, the percen