引用本文: 人参,西洋参中的微量元素分析[J]. 中国药科大学学报, 1989, (1): 43-45.
Citation: ANALYSIS OF TRACE ELEMENTS IN PANAX GINSENG AND P.QUINQUEFOLIUS[J]. Journal of China Pharmaceutical University, 1989, (1): 43-45.

人参,西洋参中的微量元素分析

• 摘要: 人体中的微量元素在核酸、激素、酶和维生素的合成或代谢中起着十分重要的作用。一些中药特别是一些滋补药可以补充微量元素。达到调节人体功能的目的。李向高等对人参Panax ginseng C. A. Mey.和西洋参P. quinquefolius L.根中的微量元素作过初

Abstract: Thirty trace elements in the roots of Panax ginseng and P. quinquefolius were analysed qualitatively and quantitatively by inductive coupled plasma-atomic emission spectrometry (ICPAES).